Πλήρης οδηγός για την κυτταρίτιδα- Μέρος Β'



Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κυτταρίτιδα είναι μια αισθητική πάθηση που απασχολεί μεγάλο μέρος των γυναικών, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους. Η αντιμετώπιση; Δύσκολη αλλά εφικτή! 

   Σ' αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε τρόπους αντιμετώπισης με εξωτερική χρήση. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως για να αποκομίσουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, θα πρέπει να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής .(βλέπε https://rightchemistry.blogspot.com/2018/08/blog-post.html)



Αποτέλεσμα εικόνας για κυτταριτιδα πορτοκαλι

Α. Μασάζ
Το συγκεκριμένο είδος μασάζ που προτείνουμε, μπορεί να το κάνει ο καθένας στο σπίτι και δεν απαιτεί εξειδικευμένες ανατομικές γνώσεις.

Βήμα 1: Μετά το μπάνιο, εφαρμόστε κάποια κρέμα scrub στην προβληματική περιοχή, και τρίψτε τη με κυκλικές κινήσεις με ένα σφουγγάρι λούφα. Με αυτόν τον τρόπο, τονώνεται το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και λειαίνεται η επιδερμίδα.

Βήμα 2: Σε στεγνό δέρμα, με τις φάλαγγες των δακτύλων "βουρτσίστε" το δέρμα από πάνω προς τα κάτω για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της περιοχής.

Βήμα 3: Αφού εφαρμόσετε κάποια κρέμα ή κάποιο αιθέριο έλαιο, πιάστε με τα δυο χέρια μια μεγάλη πτυχή δέρματος και "ζυμώστε" την περιοχή με τα χέρια να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Με αυτό τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του δέρματος και εισχωρεί καλύτερα το προϊόν.

Βήμα 4: Πιάστε με τα δύο χέρια το δέρμα και σαν να φοράτε ένα καλσόν, γλιστρήστε τα χέρια από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, λειαίνετε το δέρμα σχηματίζοντας την ιδανική σιλουέτα. 

Β. Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια είναι ουσίες που εξάγονται με την μέθοδο της απόσταξης από άνθη, φλοιούς, ρίζες, σπόρους και καρπούς διαφόρων φυτών και δέντρων. Η απορρόφηση τους από τον οργανισμό γίνεται μέσω της επαφής τους με το δέρμα ή μέσω της ...όσφρησης!!!
Προσοχή!: Τα αιθέρια έλαια πριν την εφαρμογή τους πρέπει απαραίτητα να διαλύονται σε κάποιο έλαιο (αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba, έλαιο αβοκάντο).

1. Γκρέιπφρουτ (citrus x paradis): ίσως το πιο δραστικό έλαιο κατά της κυτταρίτιδας. Αποστάζεται από τους σπόρους του γκρέιπφρουτ. Περιέχει φλαβονοειδή, όπως ναριγκίνη, εσπεριδίνη, νεοεσπεριδίνη, γλυκοσίδη της διυδροκαμφερόλης, τεταρτοταγής γλυκοσίδη, γλυκοσίδη της καμφερόλης, απιγενίνη, ρουτινοσίδη. Έτσι, είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτοξινωτικό που τονώνει συγχρόνως την κυκλοφορία της λέμφου.   

2. Γεράνι (pelargonium zonale): βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της  κατακράτησης υγρών, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος (επινεφρίδια)

3. Δεντρολίβανο (rosmarinus officinalis verbenoniferum): περιέχει φαινολικά διτερπένια, καρνοσόλη, καρνοσικό οξύ και ροσμαρινικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει μπετουλινικό οξύ και ουσολικό οξύ που του προσδίδουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιθερια ελαια
Γ. Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας
Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων. Σίγουρα, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις κρέμες "θαυματουργές". Παρ' όλα αυτά, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και πολύ νερό, οι κρέμες αυτές είναι πολύ βοηθητικές.

Η δική μας πρόταση είναι η κρέμα της Lierac Body Slim Minceur-Global. Περιέχει το ενεργό συστατικό καφεΐνη, το οποίο συρρικνώνει τα αγγεία και προσφέρει μια σημαντική οπτική διαφορά. Επιπλέον, περιέχει τον αυξητικό παράγοντα των νεύρων NGF.  Έτσι επιτυγχάνεται ενεργοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων. Τέλος, περιέχει το σύμπλοκο Morpho 4D. Πρόκειται για συνέργεια συστατικών που δρουν σε 4 διαστάσεις. Τα αποτελέσματα; Πιο λεπτή σιλουέτα, πιο λεία όψη χωρίς καπιτονέ υφή.


Δ. LPG
Το θαυματουργό LPG είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία, εγκεκριμένη από τον FDA,  που στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Διεγείρει το δέρμα, αφού οξυγονώνει και θρέφει τα κύτταρα μέσω της ενεργοποίησης των ινοβλαστών, κυττάρων υπεύθυνων για την νεανικότητα του δέρματος
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LPG: https://www.pantazis-isidoros-plastic-surgery.com/

Βλέπουμε λοιπόν πως  η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται. Χρειάζεται ,όμως,  συνέπεια και επιμονή. 

Το παρόν άρθρο δεν γράφεται επί πληρωμή και δεν αποτελεί προϊόν διαφήμισης. Οι αξιολογήσεις των προϊόντων βασίζονται στην προσωπική άποψη του συγγραφέα.

Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Πανταζή, φοιτήτρια χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνων


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Aβο...καντο χωρίς αμφιβολία

Πλήρης οδηγός για την κυτταρίτιδα-Μέρος Α'

Γλυκιά ζωη